Cartofi la cuptor

de simona72 in Retete Delikat, 26 Iun 2018 | 5370 vizualizari

 

Este foarte usor sa transformi o reteta simpla in una absolut delicioasa. Iar atunci cand ai condimentele potrivite la indemana reteta devine si usor de preparat. Prietenii de la Delikat s-au gandit la asta si au un amestec ideal pentru cartofi. Cei pe care i-am pregatit eu, sunt perfect copti, crocanti la exterior si pufosi la interior. Sunt garnitura ideala pentru orice tip de carne sau peste, sunt perfecti alaturi de o salata sau un sos.

 

INGREDIENTE

  • Cartofi noi de marime potrivita pentru 2 persoane
  • 1 lingura amestec de condimente pentru cartofi Delikat
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingurita piper
  • 2-3 linguri ulei de care preferati (eu am folosit de dovleac pentru aroma lui)
  • Pentru sos:
  • 1 avocado
  • 1 graunte de usturoi
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura ulei (tot de dovleac am folosit si aici)
  • Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • 100 gr iaurt gras grecesc
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor:

Pentru cartofi: se spala cartofii sub jet de apa cu un burete abraziv. Avand in vedere ca sunt cartofi noi, de vara, nu este necesar sa fie curatati de coaja cu cutitul. Se tamponeaza cu servetele de bucatarie pentru a inlatura excesul de apa.

Se taie in sferturi, se pun in tava cuptorului captusita cu hartie de copt. Se stropesc cu ulei.

Intr-un bol se amesteca condimentele pentru cartofi, sarea si piperul. Se presara peste cartofii din tava. Se mai amesteca o data cartofii cu mana pentru a fi complet acoperiti de condimente si ulei.

Se da tava la cuptorul incins la 180 de grade C, cat mai aproape de flacara de sus a cuptorului. In aproximativ 30 minute sunt gata copti.

Pentru sos: se pun toate ingredientele intr-un blender. Se mixeaza pana totul devine o pasta omogena. Se asezoneaza dupa gust si se serveste cu cartofii calzi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui cu rosii si usturoi